Uspješno održana 11. međunarodna znanstveno – stručna konferencija Dani kriznog upravljanja

Na Brijunima je od 23. do 24. svibnja 2018. uspješno održana 11. po redu međunarodna znanstveno – stručna konferencija Dani kriznog upravljanja.

Ove godine je na konferenciji sudjelovalo 134 sudionika iz 10ak različitih zemalja, a prijavljeno je 77 stručnih radova, od čega je 20 poster prezentacija.

Konferenciju su podržali sponzori i partneri bez čijeg doprinosa i podrške uspjeh ne bi bio moguć. Zlatni sponzor: Euroherc osiguranje i Brončani sponzori: Luveti, Odašiljači i veze i Graditelj Zaprešić, te partneri konferencije: DUZS, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i Hrvatska zajednica županija.

Podsjetimo da je konferenciju otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, kapetan bojnog broda Ivica Mandić. Prvi se velikom skupu uzvanika, sudionika konferencije, autora iz Hrvatske, zemalja u okruženju te članica EU, obratio dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, koji je naglasio važnost kontinuiranosti ove međunarodne konferencije koja se bavi krizama, opasnostima i ugrozama suvremenog društva, kojih smo i sami svjedoci. O temama i strukturi konferencije sudionike je, prije svega, stručnjake u području kriznog menadžmenta, upoznao predsjednik njezinog znanstvenog odbora Siniša Tatalović.

Teme konferencije su bile: Suvremene ugroze sigurnosti, Sigurnost lokalnih zajednica i krizno upravljanje, Kontinuitet poslovanja, Krizno komuniciranje i upravljanje opasnostima, Sustavi, uređaji, sredstva i oprema za upravljanje u krizama.

Nakon jedanaest uspješno održanih konferencija možemo najaviti da će se sljedeća, 12. konferencija Dani kriznog upravljanja, održati od 8. do 10. svibnja 2019. godine u Opatiji.