Opis konferencije

Svaka država ima za cilj uspostaviti sveobuhvatni nacionalni koncept sigurnosti koji osigurava bolju koordinaciju, strateško planiranje, udruživanje resursa te ujednačeni razvoj sposobnosti s ciljem razvoja sigurnosnih politika koje će na nacionalnoj razini jamčiti građanima visoku razinu sigurnosti.

Nacionalna sigurnost se razvija za proaktivno upravljanje sigurnosnim rizicima na nacionalnoj i regionalnoj te međunarodnoj razini. Krizno upravljanje zauzima važno mjesto u sustavu nacionalne sigurnosti za integrirano upravljanje rizicima koji mogu ugroziti vitalne nacionalne interes.

Analize kriznih situacija i identificiranje prepoznatih lekcija važno je za stalno unapređenje sustava kriznog upravljanja, kako u smislu prevencije, jačanja pripravnosti, pravovremenog odgovora i brzog opravka od posljedica krizne situacije.

Upravo iz tog razloga važno je kontinuirano provoditi sveobuhvatna istraživanja i razmjenjivati iskustva vezana za sigurnosne rizike i krizno upravljanje.

Tradicionalna konferencija Dani kriznog upravljanja koja okuplja vodeće stručnjake i znanstvenike iz ovog područja na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini ima za cilj osigurati platformu za razmjenu novih ideja i spoznaja važnih za kontinuirana poboljšanja sustava kriznog upravljanja.

Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Veselimo se Vašem sudjelovanju i suradnji.

Dobro nam došli.