Panel diskusija Migracijska kriza

Poziv na panel diskusiju „Migracijska kriza“

Veleučilište Velika Gorica organizira panel diskusiju na temu „Migracijska kriza“ u sklopu šeste tematske cjeline međunarodne konferencije „Dani kriznog upravljanja“ 2016 godine.

U cilju traženja odgovora na brojna pitanja koja se postavljaju vezano za migracijsku krizu, pozivamo Vas da aktivno sudjelujete na panel diskusiji.

Izbjeglička kriza zadnjih mjeseci je uzdrmala Europsku uniju. Nespremna za ovu vrstu izazova, Europska unija nije pronašla adekvatne odgovore. Bez zajedničke politike prema izbjeglicama i migrantima, članice Europske unije bile su prisiljene tražiti individualne odgovore na ovaj izazov.

Neke su izbjegličku krizu sekuritizirale gradeći i zidove na svojim granicama, dok su druge tražile načine humanijeg odnosa prema izbjeglicama i migrantima. U svakom slučaju europske države pokazale su nesnalaženje u rješavanju izbjegličke krize. Ovo pitanje s razlogom danas privlači veliku pozornost javnosti i u Hrvatskoj koja je izravno izložena migracijskom valu. S tim u svezi želimo potaknuti diskusiju o iskustvima u rješavanju migracijske krize u našem okruženju.

Panel diskusija će se održati 19. studenoga 2015. u 11.00 sati u prostorima Veleučilišta Velika Gorica.

Uvodničar i moderator panel diskusije: Prof. dr. sc. Siniša Tatalović

Programska struktura panel diskusije podijeljena je na sljedeće tematske cjeline:

  • Operativne aktivnosti i izazovi na terenu
  • Komunikacija i koordinacija aktivnosti
  • Prekogranična suradnja
  • Mjesto i uloga međunarodnih organizacija i civilnog sektora